“ottimo scorcio
d’ Italianità
a Groningen”

over-ons-2

"Da Vinci is een Italiaans restaurant dat al sinds mensenheugenis in het geheugen van de Groningers staat gegrift. Een tent die steevast vol zit en waar je zelden klachten over hoort. Gewoon, omdat ze hun werk naar behoren doen; al meer dan 25 jaar serveren ze er pizza’s en regionale specialiteiten waarbij de Sardijnse keuken de boventoon voert."

“eigenlijk altijd
lekker”

Aan deze kwalificatie door het Dagblad van het Noorden in 2016 hebben we eigenlijk niets toe te voegen. Of misschien de bijzondere wijnkaart, met alleen door ons zelf geïmporteerde uitstekende, Sardijnse wijnen.

over-ons-3
over-ons-6

Of de gezellige binnentuin, onverwacht mediterraan, open van Pasen tot laat in oktober, zo nodig overdekt en verwarmd. De oude wingerd zorgt voor de sfeer in de ommuurde tuin, waar niet mag worden gerookt.  Om geluidsoverlast voor de buren zoveel mogelijk te beperken, kunnen er geen groepen terecht.

Hier wordt – voor iedereen zichtbaar door de open keuken – gewerkt met louter verse ingrediënten, door Italianen voor wie smaak boven entourage of culinaire prietpraat gaat.

“cosy atmosphere
and delicious food”

“Er zit altijd wel een stel
Italianen te eten.Dat zegt genoeg.”

over-ons-5

De band met Sardinië is steeds gebleven. De eigen wijngaard vergt onderhoud en de oogst gaat nog op traditionele wijze, samen met de bijna 100-jarige Cosimo, vader van Tonino.

over-ons-4

Ons vakantiehuis aan de noordkust van Sardinië is te huur in periodes dat we er zelf niet zijn. Kijk hier voor meer informatie.

over-ons-7